Wat als mijn tuinkussens helemaal nat zijn?

Tuinkussens worden soms nat, dat is onvermijdelijk. Een onverwachte regenbui wanneer je net even weg bent of een plotse onweersbui. Tegenwoordig zie je veel all-weather kussens, die tegen een stevige bui “zouden” moeten kunnen (en de meeste kunnen daar inderdaad wel goed tegen). Toch zijn er nog veel tuinkussens die je niet zomaar nat buiten kan laten liggen. Ze kunnen dan gaan stikken, waardoor je schimmelvlekken kan krijgen. Of nog erger, een onaangename geur verspreiden doordat het schuim binnenin aan het schimmelen is. Bij deze kussens is het uiterst belangrijk dat je de kussens goed droogt om schimmel te voorkomen, want die schimmel en dus die geur krijg je niet meer weg. 

Als het nog kan, haal de kussens zo snel als mogelijk nog binnen. Zo worden ze al niet natter dan ze al zijn. Schud zeker zoveel als mogelijk water van het kussen, zo moet dat water al niet meer opdrogen. 
Wanneer de kussens zeer nat zijn, kan je de hoezen van de kussens halen zodat er zeker voldoende lucht aan het schuim kan. Wanneer je er op tijd bij was en de kussen zijn niet door en door nat, is dat waarschijnlijk niet nodig. 

Je legt de kussens best horizontaal, niet op elkaar en bij voorkeur op een droogrek, zodat er langs alle kanten lucht bij de natte tuinkussens of schuim kan. Heb je niet de plaats om de kussens horizontaal naast elkaar te plaatsen, kan je ze ook verticaal laten drogen. Het overtollige water zal dan naar onderaan het kussen druipen waardoor deze wat langer nat blijven. Zorg er dan zeker voor dat de kussens niet tergen elkaar komen, zodat er voldoende lucht tussen de kussens kan. Het drogen kan je best niet in de volle zon doen, omdat sommige kussens niet helemaal UV-bestendig zijn. 

Wanneer de kussens goed droog zijn, kan je de hoes weer over het binnenschuim plaatsen en zijn je tuinkussens droog en weer klaar voor gebruik. 

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *